Як перестати бути трудоголіком

Сучасні люди характеризуються тенденцією жертвувати занадто багато заради своєї роботи. Бути трудоголіком – це досить небезпечно, оскільки ви ризикуєте геть забути про інші чудові речі у вашому житті. Звичайно, ваше прагнення зробити професійну кар’єру цілком зрозуміло, але ви можете поставити під загрозу багато інших аспектів: здоров’я, сім’ю, стосунки, шлюб. Спробуйте знайти місце і час для нижчеописаних способів упорядкування свого графіка, і ви відчуєте себе набагато кращими, щасливішими і, можливо, станете навіть продуктивнішими, адже ви заслуговуєте на більш приємне та осмислене життя!

Здоров’я понад усе

Трудоголізм – річ нездорова. Всі про це знають, але, на жаль, більшість цим питанням нехтує, закриває очі або відкладає на потім. Швидше за все, ви летите вперед мотиваційними думками й прагненням кар’єрного росту, і думаєте, що здоров’я є річчю вторинною. Проте, занадто багато роботи дійсно впливає на ваше тіло і морально, і фізично. Так, ця порада стосується нормального харчування і хоча б мінімального фізичного навантаження!

Мінімум семигодинний сон

Нерозумно вважати, що якщо ви пізно лягаєте спати, то ваша кар’єра від цього тільки виграє. Якщо ви дійсно хочете бути продуктивним і ефективним працівником, висипатися все ж необхідно. Сьома година – це мінімум. Дайте своєму організму нормально відновитися.

Встановіть ліміти

Установка деяких чітких меж в житті є одним з кращих способів перестати бути трудоголіком. Працюйте тільки під час робочих годин і не затримуйтеся в офісі. Якщо ви працюєте вдома, то складіть графік, якого ви будете щодня дотримуватися. Звикнути до встановлених лімітів нелегко, але так буде легше виконувати свої завдання вчасно. Звичайно, ви можете відступити від графіку задля дійсно важливих речей, але, будь ласка, не перетворюйте це в звичку.

Знайдіть нове хобі

Перестаньте думати тільки про свою роботу і знайдіть нове хобі, яке буде вас відволікати. До речі, нове хобі ніяк не повинно бути пов’язане з роботою. Ще краще, якщо до цього хобі приєднаються члени сім’ї, близькі та друзі. Так, безумовно, буде веселіше!

Виділіть трохи часу для друзів

Трудоголіки схильні нехтувати спілкуванням з друзями. Спробуйте виділити зовсім небагато часу для свого оточення, це дійсно корисно для вас! Якщо ви не в змозі робити це кожен день, то робіть це, принаймні, кожного тижня. І, до речі, під час дружніх зустрічей не говоріть занадто багато про вашу роботу.

Відключіться від інтернету

Чи можете ви виконувати свої робочі завдання без інтернету? Якщо так, то вимкніть його. Чому? Тому що тоді ви зосередитеся тільки на своїй роботі, а не на перевірці електронної пошти або швидкоплинного перегляду соціальних мереж. В цьому випадку ви будете робити роботу швидше і у вас залишиться більше часу для інших не менш цікавих речей у житті.

Проводьте час поза приміщенням

Спробуйте робити це кожен день, щоб знизити рівень стресу і відключитися від повсякденних турбот. Під час перерв, наприклад, можна здійснювати невеликі прогулянки, а в вихідні дні обов’язково вибиратися на природу: в парк, ліс, на пікнік з сім’єю або друзями.

Відправте коментар на "Як перестати бути трудоголіком"

Відправте коментар

Ваша email адреса не буде опублікована.