Як навчитися тримати себе в руках

Отже, ви дратівливі й не навчилися стримуватися, якщо ситуація починає виходити з-під контролю. Спробуйте виховати в собі вміння не доводити до стану, коли негативні емоції беруть над вами верх.

Не допускайте спалахів злості

Візьміть за правило: якщо ви відчуваєте наближення «вибуху», зробіть невелику перерву перед тим, як дати волю накопиченим почуттям. Під час такої паузи ви зможете під правильним кутом поглянути на ситуацію і зрозуміти, що гнів не принесе нічого хорошого й не переведе конфлікт в конструктивне русло.

Намагайтеся не допускати гнівних висловлювань на адресу опонента. Краще напружте себе активними вправами. Втома від занять спортом й інших фізичних навантажень поглине вашу злість.

Ідіть на поступки

Обов’язково прислухайтеся до точки зору людини, що вступила з вами в словесну перепалку. Й правильно оцініть власні аргументи в конфлікті – самокритичність корисна не тільки для вирішення ситуації, що виникла, вона робить вас більш мудрим у власних очах навколишніх.

Не прагніть до ідеалу

Просто добре робіть те, що вам найбільше вдається й до чого просто лежить душа. Не потрібно намагатися досягати небачених висот у всіх сферах життя. Вистачить і того, що ви досягнете успіху в декількох сферах, які доставляють справжнє задоволення.

Вмійте відволікатися

Якими б жахливими не були в даний момент події, неодмінно навчіться на деякий час від них абстрагуватися. Займіться домашніми справами або робочими питаннями, щоб складні думки не опановували вами.

Не заражайте негативом інших людей

Якщо погані емоції поширюються на оточуючих, то, з великою ймовірністю, вони почнуть себе відчувати так само, як відчуваєте себе ви. Ось так і створюється замкнуте коло, коли ви передаєте один одному виключно нехороші флюїди.

Не замикайтеся в собі

Діліться думками, проблемами й переживаннями з близькими. Немає нічого хорошого, якщо у важкий період ви залишитеся наодинці з самим собою. Розкажіть про все рідній людині, й ви неодмінно відчуєте неймовірне полегшення. Нехай співрозмовник не в силах вирішити ваші проблеми, але слова підтримки й інтерес до вашого життя в тій чи іншій мірі допоможуть.

Не очікуйте занадто багато від навколишніх

Надмірно вимогливі люди відчувають дискомфорт у спілкуванні з будь-якою людиною, тому що ніхто не в силах відповідати її очікуванням. Систематично критикуючи знайомих, вам навряд чи вдасться підігнати їх під ваші рамки.

Намагайтеся помічати не тільки негативні риси людей навкруги, при особистому спілкуванні приділяйте особливу увагу їх достоїнствам. Поважайте не тільки себе, а й інших, тоді і до вас будуть ставитися з повагою. З плином часу ви відчуєте, що вас оточують не такі вже жахливі представники людства.

За сайтом flytothesky.ru

Відправте коментар на "Як навчитися тримати себе в руках"

Відправте коментар

Ваша email адреса не буде опублікована.