Уміння сміятися над собою робить вас чарівною людиною

Напевно вам доводилося відчувати почуття збентеження на людях, а іноді, можливо, над вами навіть хихикали через якогось конфузу. Швидше за все, у всіх нас є такий досвід, і це нормально – вам теж варто над цим досвідом посміятися.

  1. Уміння сміятися над собою означає приймати себе справжнім
    Більшість з нас відчуває почуття невпевненості або досади через минулі невдачі. Однак немає нічого жахливого в тому, щоб бути недосконалим – це наші недоліки, які роблять нас людьми. При цьому ви повинні перестати старанно переконувати інших у своїй цінності або посилено створювати собі ідеальний образ. Важливим є те, що ви чесні з самим собою про те, хто ви є, і приймаєте себе реального і справжнього, не дивлячись на ваші мінуси. Самоприйняття є ключем до впевненості в собі, а коли ви впевнені, то запросто можете над собою і пожартувати, і посміятися.
  2. Трохи скептицизму до самого себе насправді допомагає підвищити впевненість
    Люди, які вміють сміятися над собою, зазвичай є оптимістами, а у оптимістів більше шансів досягти успіху в житті. Визнання своїх промахів в жартівливій формі допомагає підбадьоритися в разі виникнення проблем або при замішанні і сумні. Що ще більш важливо, ми чітко усвідомлюємо свої слабкі сторони і розуміємо, що потрібно поліпшити. Уміння пожартувати над власними помилками означає, що ви вже робите роботу над ними. Це та сама якість, яка дає сили справлятися зі стресовими ситуаціями і сприяє душевній рівновазі. До речі, впевнена та врівноважена людина завжди викликає прихильність до себе.
  3. Коли ви смієтеся над собою, ви будете подобається людям своєю природністю
    Глузування над іншими людьми може викликати образу або нерозуміння, а ось добродушне жартування над самим собою зазвичай змушує їх посміхатися. Не переживайте, що так ви втратите їх повагу. Насправді, люди дійсно цінують вашу сміливість і самокритику. Сміючись над собою, ви показуєте їм, що об’єктивно ставитеся до свого недосконалості, тому ви виглядаєте мило і природно, а не капризно і понуро. Не варто весь час сприймати себе всерйоз, просто побільше жартуєте в свою сторону.
  4. Спробуйте посміятися над своїм минулим досвідом – там ви зможете знайти чимало матеріалу для хороших жартів
    Навчитися сміятися над собою не завжди легко, але ви можете почати з спогадів про будь-якому минулому досвіді і ваших промахах. Спробуйте краще зрозуміти себе, подумайте про те, що доставляє вам дискомфорт. Згадайте про допущені помилки: наприклад, ви забули про призначену зустріч або зіпсували важливий документ. Замість того щоб критикувати себе за неуважність і незібраність, погляньте на помилки позитивно. Подумайте про деякі дрібні деталі такого досвіду, які зараз вже можуть викликати посмішку. Просто пам’ятайте: людині властиво помилятися. Скажіть собі, що ви ідеально недосконала людина, і прийміть себе таким. Навчіться сміятися над собою, і ви станете набагато спокійнішими і щасливішими.

Відправте коментар на "Уміння сміятися над собою робить вас чарівною людиною"

Відправте коментар

Ваша email адреса не буде опублікована.