Цегляний чи дерев’яний будинок?

Вирішили побудувати власний будинок, але не знаєте з яких матеріалів його побудувати? Сьогодні ринок пропонує різноманітні матеріали для зведення будівель, але найпопулярнішими досі залишаються два варіанти – дерев’яні та цегляні.

Цегляний будинок

Цегляний будинок естетично красивий об’єкт, багато хто вважає такий будинок найбільш довговічною і престижною конструкцією для проживання. Один з найголовніших критеріїв при виборі цегли для будівництва будинку – негорючість. Головний мінус – високий цінник. Крім цього, будівля повинна опалюватися в зимовий час, тому будувати цегляний дачний будиночок для сезонного відвідування недоцільно. Відсутність опалення створить несприятливу температуру, всередині приміщення буде сиро і холодно. Прогрів будівлі здійснюється не за один день.

Красивий дім із цегли

Дерев’яна будівля

Дерев’яне будівництво менш популярне, деякі обивателі такі будівлі часто недооцінюють і вважають їх невиразними. Однак при майстерності будівельників і грамотному проектуванні будинок може вийде дуже красивим.
Ще один відштовхуючий чинник – горючість. Проте з дерева продовжують будувати будинки в сільських поселеннях та межах міста. Вони дешевші цегляної кладки, повністю екологічні і нешкідливі для здоров’я людей. Прогрів дерев’яних стін набагато простіший, будівля менше «вистужуєтся». Виключена поява вогкості, природний матеріал здатний «дихати».
У таких будинках буде дуже затишно, всередині відчуватиметься аромат хвойних дерев.

Дім із дерева

Що ж вибрати?

У даній статті немає завдання досконально порівнювати два типи будівель, у кожного типу є свої плюси і мінуси. Тому розглянемо альтернативний тип – комбінований будинок, за умови зведення двох поверхів і більше.
Це поєднання вогнестійкості, міцності, а також архітектурної виразності.

Які ж переваги у таких будівель?

Перший ярус – вогнетривкий цегельний, він розрахований на максимальний ступінь захисту від вогню – це камінна зона, котельня, гараж. Крім цього, на нижньому поверсі можна створити кухню, вбиральню, спортивний зал і т.д. Стіни частіше облицьовують штукатуркою. Деякі будівельники вибирають пінобетон для зведення першого поверху. Такі блоки не поступаються за технологічними властивостями, за якісною характеристикою вони схожі з деревом. Вони пропускають вологість, як би «дихають», а це поліпшення умов проживання в будинку.
Верхній поверх та мансарда розраховані на розміщення спальні, дитячої, ігрової.
Деякі проекти включають об’єкти з нижньою кам’яною частиною. Її заглиблюють в землю, в результаті виходить підвал або напівпідвал.

Комбінований дім

Підсумки

Комбіноване будівництво – логічне рішення, якщо так і не змогли вибрати між цегляною та дерев’яною будовою. Будинок буде поділений на безпечне зонування. Камін і сауна будуть розташовані на першому рівні з цегли, а нагорі розміщений робочий кабінет, спальня, дитяча тощо. Фасад комбінованого будинку не поступатиметься за красою іншим типам будівель. Найкраще колірне рішення – перший поверх з білим фасадом, а верхній класичний – дерев’яні балки.

За сайтом stroyka.ru

1 коментар на "Цегляний чи дерев’яний будинок?"

  1. Володимир | 10.11.2019 - 23:35 |

    Чи важко написати лщось по темі??? І може своїми словами?

Відправте коментар

Ваша email адреса не буде опублікована.